A weboldal a megfelelő működés érdekében HTTP sütiket használ.
Értettem
Bővebb információk

Darvasné Kovács Katalin népzenész, Galagonya Citerazenekar  

Darvasné Kovács Katalin - népzenész

2013 -tól vagyok tagja a Sajómenti Népművészeti Egyesületnek.

1993-ban ismerkedtem meg a citerával közelebbről. Édesanyám a szirmabesenyői népdalkör tagjaként számos próbára, fellépésre vitt magával. Itt, az akkori citeravezető, Dojcsák Pál –látván, hogy az asztal szélén utánzom őt- a kezembe adta a hangszert.

Pár év után egy miskolci népzenei tanárhoz, Mészáros Bélához kerültem, aki megismertetett több hangszerrel is (népi furulya, nagybőgő, ütőgardon). Az ottani diáktársaimmal együtt alapítottunk egy együttest, Miskolci Igricek néven.

Ebben az időszakban nagyon sok élményben volt részem, sokat fejlődtem. Zenéltem a csincsei és Kisgyőri Népdalkörrel, de a legnagyobb élmény az volt a számomra, hogy a Miskolci Nemzeti Színházban a Lúdas Matyi 2 évados előadásában (2000-2001) citerásként szerepelhettem.

Majd 2003-ban megismerkedtem Scserbin Jánossal, aki teljesen más köntösben mutatta meg nekem, hogy hogyan is lehet még citerázni. 2004-től kezdtem Kazincbarcikára járni az akkor Csámborgó együttesbe, majd 2008-tól Galagonya Citerazenekar néven új együttest alapítottunk, mellyel azóta is számos fellépésen, versenyen veszünk részt.

Darvasné Kovács Katalin népzenész Darvasné Kovács Katalin népzenész Darvasné Kovács Katalin népzenész
Darvasné Kovács Katalin népzenész Darvasné Kovács Katalin népzenész Darvasné Kovács Katalin és Tóth Mária népzenészek