A weboldal a megfelelő működés érdekében HTTP sütiket használ.
Értettem
Bővebb információk

Pácz Jánosné, textiltárgy készítő  

Pácz Jánosné textiltárgy készítő

1995. óta külső munkatársként vesz részt az Egressy Béni Könyvtár és Kulturális Sportközpont Gyermekek Háza kézműves programjaiban. Játszóházakat vezet, ahol   gyöngyfűzésre, és egyéb kreatív tevékenységekre tanítja az érdeklődőket.

4 éven keresztül vezette a Hobby szakkört.

2000-ben a foltvarrás alapjaival ismerkedett itt Kazincbarcikán. Szabó Jánosné Erzsike lelkes tanítása jó talajra talált Ibolyában. Nagyon megszerette a textilek szépségét, érdekes mutatós technikáit, motívumait több kiállítás alkalmával láthattuk is. Mindig valami új vonzotta, ezért tudását tovább fejlesztette Miskolcon Kókai Iluskánál, Surányi Melinda új technikáit is hamar elsajátította és hozta el a kazincbarcikai foltosoknak.

2002-ben foltvarró tanfolyamot tartott, a lelkes kreatív résztvevőkből alakult meg a Folt Hátán- Folt klub, aminek a mai napig is vezetője. Azóta is rendszeresen tart tanfolyamokat, továbbképzéseket. A klubbal számos kiállítást szervezett, Gyermekek Háza Kézműves Házban szinte már elmaradhatatlan a húsvéti és karácsonyi állandó kiállítás. Kétévente a Gimi Galériában, a Jókai Mór Szakközépiskolában, Gyermekkönyvtárban, és több vidéki településeken. Első díjat nyerték el a Gyermekek Háza Kézműves Ház 2005-ben meghirdetett Kakas pályázatán.

Budapesten Urbánfy Teréz textiltervező iparművész tanfolyamán sok szép és új dolgot tanult, amivel az itthoni foltvarró csoportot is meg tudta örvendeztetni. Miskolcon tanfolyamokra, foltvarró táborokba jár, ahol Népi Ipaművészek tanítanak. A Magyar  Foltvarró Céh tagja, aminek köszönhetően a meghirdetett kiállításokon, régió találkozókon rendszeresen részt tud venni, tapasztalatcserét tud folytatni. Felkérik széleskörű tapasztalata alapján tanfolyamok tartására.

Tiszafüreden a Foltvarró Fesztiválon felkérésre különleges foltvarró technikákat tanított.

Tiszaújvárosban a nagy létszámú szakmai napon nagy sikerű foltvarró előadást tartott.

Örülünk, hogy Ibolya önzetlenül és szívesen mások örömére vezeti a Folt Hátán- Folt klubot.